Nieuws

By on februari 28, 2014 with geen reactie

Product van de maand
Spengler TB102 Bloeddrukmeter

Spengler Bloeddrukmeter TB 102

De nieuwste volautomatische bovenarm bloeddrukmeter van Spengler is voorzien van de laatste technologie voor betrouwbare, nauwkeurige bloeddrukmeting in thuissituaties.
Meer info over de Spengler TB102 Bloeddrukmeter

Zelf bloeddruk meten
Bloeddruk
Elke persoon heeft een bloeddruk. De waarden van de bloeddruk weet niet iedereen. Dit kunt u alleen te weten komen door uw bloeddruk te meten. ‘Meten is weten’ gaat hier zeker op. Een te hoge bloeddruk verhoogt de kans op een beroerte en hartkwalen. Het is ongezond als u een te hoge bloeddruk heeft en hier geen behandelmethode met uw arts voor opstelt.
Lees verder >>

Hoge bloeddruk meest voorkomende aandoening
Hoge bloeddruk en migraine waren in 2007 de meest voorkomende langdurige aandoeningen in Nederland. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hoge bloeddruk treft vooral ouderen. Vrouwen hebben het meeste last van migraine. Mensen met een hoge bloeddruk zijn voor hun aandoening vaker in behandeling bij de huisarts of specialist dan mensen met migraine.

Meest voorkomende aandoening
Vorig jaar gaf 12 procent van de Nederlanders aan een hoge bloeddruk te hebben. Dat zijn bijna 2 miljoen mensen. Daarmee was dit de meest voorkomende langdurige aandoening. Bijna net zoveel mensen hadden migraine of regelmatig ernstige hoofdpijn.

Hoge bloeddruk komt iets vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Van de mannen van 65 jaar of ouder had 30 procent een hoge bloeddruk. Bij oudere vrouwen was dit zelfs 38 procent.

Zonder doktersrecept
Migraine of regelmatig ernstige hoofdpijn is een aandoening waar vooral vrouwen last van hebben. Een kwart van de vrouwen tussen de 25 en 44 jaar had hier mee te kampen.

Ruim vier van de vijf mensen met hoge bloeddruk zijn hiervoor in behandeling bij een huisarts of specialist. Onder mensen met migraine was dit slechts een kwart. Een reden daarvoor kan zijn dat er ook middelen tegen hoofdpijn zonder doktersrecept verkrijgbaar zijn

Category: Nieuws

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.